Menetelmä ja materiaalit

Suomen Keinojuuriklinikan implanttitoimittaja on sveitsiläinen Straumann. Straumann pystyy tarjoamaan toimialan laajimmin dokumentoidun, kliinisesti validoidun ja käytännössä erinomaiseksi osoittautuneen implanttijärjestelmän. Tämän järjestelmän taustalla on yli 25 vuoden kliiniset tutkimukset ja yli 3000 riippumatonta tieteellistä julkaisua.

Kaiken tuote- ja palvelutarjonnan perustana on kolme avainvaatimusta: luotettavuus, yksinkertaisuus ja joustavuus. Implanttimateriaalina käytetään puhdasta titaania, koska se ei aiheuta minkäänlaisia allergisia reaktioita ja se luutuu helposti. Titaanisia hammasimplantteja on käytetty jo noin 30 vuoden ajan onnistuneesti ympäri maailmaa.

Keinojuurihoidossa käytettävät hammaskruunut valmistetaan käsin muotoiltuna kultaposliinista, jolloin kruunun runko on kultaa ja päällinen posliinia. Hammas voidaan valmistaa myös kulta-akryylityönä käyttäen päällyksenä yhdistelmämuovia. Titaania käytetään kruunun tai sillan rungon valmistuksessa silloin, kun asiakas on yliherkkä muille materiaaleille.

Keinojuurihoito

Keinojuurihoito alkaa tarkastuksella, joka perustuu asiakkaan leuoista otettuihin röntgenkuviin. Kuvista nähdään leukaluun määrä, hampaiden sijoittuminen ja juurien sijainti. Näiden tietojen avulla asiakkaalle valitaan juuri oikean kokoiset implantit. Samalla saadaan hyvä perusta myös hoidon kokonaiskustannusarviolle.

Hellää ja huomaavaista hoitoa

Suomen Keinojuuriklinikka on Suomen ainoita nimenomaan keinojuurihoitoihin erikoistuneita klinikoita ja Euroopankin tasolla johtava toimija alalla. Käytössämme on kaksi hyvin varusteltua leikkaussalia ja erityiskoulutettu henkilökunta. Erinomaiset puitteet ja vahva kokemus hoidoista takaavat asiakkaillemme turvallisen ja miellyttävän kokonaishoidon.

Toimenpiteet tehdään kivuttomasti joko puudutuksessa tai usein myös sedaatiossa eli kevytnukutuksessa. Sedaatio on puudutusta rentouttavampi hoitomuoto, jossa nukutuslääkäri antaa suonensisäisesti rauhoittavan ja kipua poistavan lääkkeen. Keinojuurihoitoa ei todellakaan tarvitse pelätä - moni asiakas on jopa todennut hoidon olleen hammaslääkärikäyntiensä paras kokemus.

Uuden hampaan rakenne

Uusia hampaita varten hammaslääkäri ottaa asiakkaan hampaistosta jäljennöksen. Tämän jäljennöksen perusteella laboratoriossa tehdään kipsinen työmalli, jonka mukaisesti implanttien varaan asennettava yksittäinen hammaskruunu tai useamman hampaan korvaava silta tai proteesi valmistetaan.

Myös uusien hampaiden väri valitaan yksilöllisesti juuri asiakkaan omien hampaiden mukaan.

Kotihoito on tärkeää

Hyvä suuhygienia ja keinojuurihampaiden moitteeton toimivuus edellyttävät hyvää ja säännöllistä kotihoitoa. Keinojuurikiinnitteisiä hampaita tulee siksi hoitaa vähintään yhtä huolellisesti kuin omiakin hampaita.

Myönnämme asentamillemme keinojuurille 5 vuoden takuun. Tämä takuu edellyttää säännöllistä vuositarkastuksissa käyntiä joko perushammaslääkäriemme tai koulutettujen suuhygienistiemme vastaanotolla.